Alaus Bravoras

Negali tikru lietuviu vadintis tas, kuris neparagavo visų lietuviško alaus rūšių. Juk tik pats pabandęs, gali įsitikinti, kad jau išsirinkai patį geriausią. O gal tai bus gyvas „Belmonto” alus?

Poilsio ir pramogų centre ,,Belmontas”, viename iš gražiausiai restauruotų pastatų – Karolio de Vimo malūne yra didelė, skoningai įrengta, medžiu puošta menė. Ji veda link alaus bravoro, kuris buvo atidarytas 2008 metais. Vienu metu bravoras buvo kaip salės interjero dalis, bet 2014 metais atsinaujino ir pradėjo „Belmonto“ alaus gamybą.

Inner photo 800x450 0001 ALAUS SALE 1a


Pagaminti aukščiausios kokybės alų visiškai nereikia milžiniškų gamyklų. Svarbiausia – būti tikru šio amato meistru. Kasdien verdamas originalaus skonio alus, kuriuo pasigardžiuoti mėgsta vienos gražiausių sostinės vietų lankytojai. Juk reikia parodyti viską, ką turime geriausio. Pagal gilias tradicijas verdamas alus - mūsų pasididžiavimas.

Alaus Bravoras

„Belmonto“ alaus gamybai naudojamas tik gėlas vanduo, išgaunamas iš 95 metrų gylio gręžinio. Tai – gyvas, natūraliai gaminamas, nefiltruotas ir nepasterizuotas alus, kurio rūgimas neskatinamas jokiais priedais. Populiarusis gėrimas verdamas iš salyklo, mielių, apynių ir prieš patekdamas į statines brandinamas mažiausiai 30 dienų, ir tik po to patenka ant Jūsų stalo. Taip išsaugomos senosios Vilniaus aludarių tradicijos, kai alų stengiamasi gaminti ne tik skanų, bet ir sveiką.

Inner photo 800x450 0000 ALAUS SALE 2a
„Belmonto“ alaus bravore šiuo metu galima įsigyti dviejų rūšių alaus – elį „Belmonto šviesusis” (4,3%) ir rūkytą alų „Belmonto ypatingasis“ (5.3%).

Alaus mėgėjai neišvengiamai susižavi bent viena iš šių rūšių. „Šviesusis“ – tai išskirtinis, gyvas alus, gaminamas iš aukščiausios rūšies salyklo, aromatizuotų apynių ir kruopščiai parinktų mielių. Gurmanai įvertins „Ypatingąjį“ rūkytą alų – stipresnio charakterio, gaminamą iš karamelinio ir ypatingo rūkyto salyklo, savo savybėmis artimesnį dūminiam viskiui, todėl puikiai tinkantį prie gardžių kepsnių.