Ubladė – duonos kepykla
Negali savęs vadinti tikru lietuviu, jei nesi savo rankomis iškepęs lietuviškos duonos!
Senovės keliu bežengiant... Duonos gimimas
Užsukę į Belmonto regioninį parką, aptiksitę tikrą duonos gaminimo lobyną. Mūsų etnografinėje salėje tūno nemažai surinktų senovinių rakandų ir tradicinių duonkepių. O kiekvienas čia užsukęs galės pabūti tikru duonos kepėju ir suformuoti savo autentišką kepalėlį. Kai išmoksite minkyti ir formuoti, pakviesime pašauti duonelę į senovinį duonkepį. Kepant duonai laikas tikrai neprailgs, nes žengsime jos kūrimo keliu: nuo sėjos, užmaišymo ir iki pašovimo į krosnį. Rodysime grūdus, kad galėtumėt juos puikiausiai atskirti ir papasakoti kitiems, iš ko gaminama naminė duonelė. Pamačius mūsų senovinius rakandus, daugeliui iš Jūsų gali kilti klausimų, kam jie buvo naudojami, kokią gamybos paskirtį turėjo. Papasakosim apie juos išsamiai ir pristatysim kūlimo, malimo bei pjovimo įrankius. Atskleisim duonos kepimo tradicijas ir papročius, kurių laikėsi mūsų proseneliai.
Edukacinę programą Jums praves sertifikuota duonos kepėja – Miglė Dalgėdaitė-Luciūnė, duonos kepimo amatą paveldėjusi ir norinti šias žinias perteikti Jums.
Edukacinė programa vaikams ir suaugusiems!
Registruotis tel.nr. +37061520220